زردچوبه
معرفی محصول
زردچوبه از ادویههای اصلی و پایه آشپزی ایرانی است و تقریبا برای تهیه بیشتر غذاها و خوراکهای ایرانی از این چاشنی خوش رنگ استفاده میشود. زردچوبه طعم ملایمی دارد و عضو اصلی ادویه کاری محسوب میشود. ادویه تکسو در دو بستهبندی کوچک و بزرگ تهیه شده است و با توجه به نیاز خود میتوانید از این ادویه استفاده کنید. ادویه زردچوبه بزرگ تکسو در بستهبندی 400 گرمی برای مصارف خانگی تهیه شده است. بسته بندی این محصول به شکلی طراحی شده که قابل حمل بوده و برای استفاده بیرون از منزل بسیار مناسب است.
نحوه نگهداری
******
تاریخچه زردچوبه
نام علمی: Curcuma longa
نام انگلیسی: Turmeric
در آسیای جنوب شرقی، زردچوبه نه تنها به عنوان ادویه اصلی، بلکه به عنوان جزئی در مراسم مذهبی نیز استفاده می شود. زردچوبه به دلیل رنگ زرد درخشانش به زعفران هندی نیز معروف است. امروزه زردچوبه به طور گسترده در مناطق گرمسیری کشت میشود . در شمال هند، زردچوبه را معمولاً «هالدی» مینامند، کلمهای که از کلمه سانسکریت Haridra گرفته شده است، و در جنوب آن را «مانجل» مینامند. نام زردچوبه از کلمه لاتین terra merita (زمین شایسته ) گرفته شده است که به رنگ زردچوبه آسیاب شده شبیه رنگدانه معدنی اشاره دارد. در فرانسوی به عنوان terre merite و در بسیاری از زبان ها به سادگی به عنوان "ریشه زرد" شناخته می شود. در بسیاری از فرهنگ ها، نام آن بر اساس کلمه لاتین curcuma است. زردچوبه ریشه آسیاب شده Curcuma longa و ترکیب فعال آن کورکومین است. کورکومین رنگدانه زردی است که به زردچوبه، کاری و خردل زرد رنگ می دهد و قرن هاست که در آشپزی و لوازم آرایشی استفاده می شود.کورکومین محلول در چربی و به این معنی که تجزیه می شود و در چربی یا روغن حل می شود. به همین دلیل ممکن است ایده خوبی باشد که مکمل های کورکومین را همراه با یک وعده غذایی حاوی روغن مصرف کنید. زردچوبه را در صورت امكان در روغن سرخ نكنید! بلكه در پایان مرحله تفت دادن اضافه كنید، زیرا باعث سمی شدن آن میشود.
منابع
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2225411016302528