عسل کلپوره
معرفی محصول
عسل کلپوره تکسو، از دسته عسل های تک گرده ای بوده و از شهد گل کلپوره واقع در مزارع بیرجند – خراسان جنوبی تهیه شده است. برداشت این عسل در اواخر تابستان انجام می گیرد و با استانداردهای روز دنیا بستهبندی و عرضه می شود.
ترکیبات
عسل کلپوره
نحوه مصرف
میزان مصرف آن در حالت طبیعی برای بزرگسالان روزانه ۵۰-۷۰ گرم و برای کودکان بالای شش سال روزانه ۲۰-۳۰ گرم است.
بهترین زمان مصرف
- صبح ناشتا: برای تقویت سیستم ایمنی و افزایش انرژی.
- بعد از وعده های غذایی: برای تسکین مشکلات گوارشی همراه با چای یا دمنوش.
- قبل از خواب: برای کمک به آرامش و خواب بهتر.
درصورت مشکل خاص درونی و یا وجود حساسیت قبل از مصرف با پزشک متخصص مشورت شود .
نحوه نگهداری
در جای خشک و خنک خارج از یخچال نگهداری شود.
******
تاریخچه کلپوره
نام علمی: Teucrium polium
نام انگلیسی: Teucrium
کلپوره از خانواده Lamiaceae یک گیاه گلدار وحشی است که به وفور در مناطق مختلف مانند اروپا، شمال آفریقا و آسیای جنوب غربی یافت می شود. سر شاخههای گلدار گیاه اثر مقوی، نیرودهنده دارد.
فواید گیاه کلپوره
- دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی
- کمک به تسکین درد
- کمک به کاهش قند و چربی خون
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- کمک به بهبود گوارش و دستگاه گوارش
- درمان طبیعی مشکلات تنفسی و گلودرد
- سرشار از آنتیاکسیدانها و ویتامینها
فواید عسل
- حاوی انواع مواد مغذی
- سرشار از آنتیاکسیدانها مانند فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک
- کمک به کاهش فشار خون
- کمک به بهبود سطح چربی خون
- کمک به التیام زخمها و سوختگیها
سایر توضیحات
شکرک عسل: عسل عمدتاً از دو قند طبیعی فروکتوز و گلوکز تشکیل شده است، وقتی که نسبت گلوکز به فروکتوز در عسل بالا باشد، احتمال شکرک زدن افزایش مییابد. همچنین کاهش دما منجر به کاهش فعالیت آنزیم دیاستاز میگردد که این آنزیم نقش مهمی در تبدیل گلوکز به فروکتوز دارد و هنگامی که دما پایین میآید، فعالیت این آنزیم کاهش پیدا میکند که در نتیجه منجر به شکرک زدن عسل میشود.
رنگ و طعم عسل: رنگ عسل از زرد روشن تا قرمز تیره متغیر می باشد، مناطق جغرافیایی، شرایط آب و هوایی و گیاهی که زنبور از شهد آن تغذیه کرده است در رنگ و طعم نهایی عسل تاثیر می گذارد که این مورد می تواند در برداشت های مختلف عسل منجر به تفاوت در رنگ آن شود.
منابع