عسل زرشک
معرفی محصول
عسل زرشک از شهد گلهای درخت زرشک و در اردیبهشت و خرداد تولید شده و با استانداردهای روز دنیا بستهبندی و عرضه می شود. این عسل از عسلهای بهاره به شمار میرود که خاص منطقه خراسان است و بهدلیل شرایط اقلیمی و پوشش گیاهی خاص از خواص زیادی برخوردار است. عسل زرشک رنگ زرد طلایی، عطر مطبوع و طعم شیرین و دلچسبی دارد و سرشار از ویتامین هایی همچون A ,B , E و C می باشد.
ترکیبات
عسل زرشک
روش مصرف
میزان مصرف آن در حالت طبیعی برای بزرگسالان روزانه ۵۰-۷۰ گرم و برای کودکان بالای شش سال روزانه ۲۰-۳۰ گرم است.
بهترین زمان مصرف
- صبح ناشتا: برای تقویت سیستم ایمنی و افزایش انرژی.
- بعد از وعده های غذایی: برای تسکین مشکلات گوارشی همراه با چای یا دمنوش.
- قبل از خواب: برای کمک به آرامش و خواب بهتر.
درصورت مشکل خاص درونی و یا وجود حساسیت قبل از مصرف با پزشک متخصص مشورت شود .
نحوه نگهداری
در جای خشک و خنک خارج از یخچال نگهداری شود.
******
تاریخچه زرشک
نام علمی: Berberis vulgaris
نام انگلیسی: Barberries
زرشک با نام علمی Berberis vulgaris گیاهی است که بومی مناطق آسیای میانه، جنوب اروپا و شمال آفریقا میباشد. از زمانهای قدیم، زرشک بهعنوان یک گیاه با خواص متعدد شناخته شده است. این میوه به دلیل خواص ضد التهابی، آنتیاکسیدانی و ضدباکتریایی خود، در طب سنتی برای بهبود بیماریهای مختلف مانند مشکلات گوارشی، تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهابات استفاده میشده است.
فواید زرشک
- سرشار از کربوهیدرات، فیبر و چندین ویتامین و مواد معدنی
- کمک به کاهش سطح قند خون
- دارای خاصیت ضد التهابی قوی
فواید عسل
- حاوی انواع مواد مغذی
- سرشار از آنتیاکسیدانها مانند فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک
- کمک به کاهش فشار خون
- کمک به بهبود سطح چربی خون
- کمک به التیام زخم و سوختگی
سایر توضیحات
شکرک عسل : عسل عمدتاً از دو قند طبیعی فروکتوز و گلوکز تشکیل شده است، وقتی که نسبت گلوکز به فروکتوز در عسل بالا باشد، احتمال شکرک زدن افزایش مییابد. همچنین کاهش دما منجر به کاهش فعالیت آنزیم دیاستاز میگردد که این آنزیم نقش مهمی در تبدیل گلوکز به فروکتوز دارد و هنگامی که دما پایین میآید، فعالیت این آنزیم کاهش پیدا میکند که در نتیجه منجر به شکرک زدن عسل میشود.
رنگ و طعم عسل: رنگ عسل از زرد روشن تا قرمز تیره متغیر می باشد، مناطق جغرافیایی ، شرایط آب و هوایی و گیاهی که زنبور از شهد آن تغذیه کرده است در رنگ و طعم نهایی عسل تاثیر می گذارد که این مورد می تواند در برداشت های مختلف عسل منجر به تفاوت در رنگ آن شود.
منابع