امروز روز جهانی گرانولا(Granola) است. خوراکی مقوی و خوشمزهای که هم بهعنوان میان وعده و صبحانه میل میشود هم دسری بینظیر به حساب میآید. این خوراکی خوشمزه و پرانرژی از مواد بسیار مغذی درست میشود. گرانول بهمعنی دانه است. مواد اصلی تشکیلدهنده گرانولا جوپرک، انواع مغز و عسل است و آیتمهای خوشمزه دیگری مانند شکر قهوهای، میوههای خشک، برنج بو داده، کشمش، خرما و انواع شکلات هم میتوان به آن افزود. گرانولا معمولا همراه با ماست ساده یا میوهای، میوههای تازه مانند انواع بری، موز، توت فرنگی، آناناس و ... سرو میشود.
گرانولا به عنوان دسر و شیرینی، کنار بستنی و حتی تاپینگ برخی شیرینیها هم استفاده میشود. این خوراکی خوشمزه به حدی مقوی است که دانشمندان ژاپنی به آن لقب «ابر غذا» دادهاند و یکی از اصلیترین وعدههای غذایی فضانوردان ژاپنی است. گرانولا بسیار مفید است، اگر به سلامتی خود اهمیت میدهید توصیه میکنیم از همین امروز آن را به وعدههای خود بیافزاید. پس در همین روز خاص اولین گرانولایتان را درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.
مواد لازم: جو پرک 150 گرم، بادام شیرین 100 گرم، تخمه کدو 50 گرم، تخمه آفتابگردان 50 گرم، روغن دو قاشق غذاخوری، عسل 1/2 لیوان، کشمش 1/4 لیوان، دارچین یک قاشق چایخوری.
طرز تهیه: تمام مواد را داخل کاسه بریزید. عسل را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا مواد بهخوبی باهم ترکیب شوند. برای مخلوط کردن مواد اگر استفاده از قاشق سخت بود، از دستهایتان کمک بگیرید. ته سینی را چرب کنید یا از کاغذ روغنی استفاده کنید. مواد را داخل قالب یا سینی بریزید و با دست خوب فشرده کنید، سپس در فر با دمای 160 درجه سانتیگراد بهمدت 30 – 40 دقیقه قرار دهید. پس از پخت اجازه دهید گرانولا خوب سرد شود سپس برش بزنید و داخل سلفون یا ظرف در دار بستهبندی کنید.
نکته: میتوانید به جای عسل، از شکر قهوهای یا سفید استفاده کنید. داخل گرانولا میتوانید از انواع میوههای خشک هم استفاده کنید.