تا بهحال به تندترین روز سال در تقویم فکر کردهاید؟ شانزدهم ژانویه برابر با بیست و ششم دی ماه، به عنوان روز جهانی غذاهای پرادویه و تند، انتخاب شده است. البته هیچکس دقیق نمیداند علت انتخاب این روز چیست! هرچند تفاوتی نمیکند، چون برای افرادی که عاشق غذاهای تند هستند، این روز بهانه خوبی است تا یک غذای تند و پر ادویه، برای خود درست کنند.
ماده اصلی موجود در فلفل، کاپسیسین نام دارد. با خوردن فلفل، کاپسیسین به گیرندههای چشایی زبان میچسبد و حس سوختگی ایجاد میکند. در این حالت مغز اندورفین(ماده طبیعی) ترشح میکند که با تسکین درد، احساس خوشی در انسان ایجاد میکند. شاید به همین دلیل باشد که افراد بسیاری، علاقه زیادی به خوردن غذاهای تند دارند. کاپسیسین طبع گرم دارد که موجب کاهش دمای بدن و خنک شدن میشود. بههمین دلیل هم است که فلفل در مناطق گرم، طرفدارانی پروپاقرص دارد. خط استوا روی نوار جنوبی کشورمان قرار گرفته، بههمین خاطر هم است که اغلب غذاهای جنوبی تند و پرادویه است و ذائقهشان با غذاهای تند گره خورده است. ادویهها عصارههای طبیعی هستند که به رنگ و طعم غذا، کمک بسیاری میکنند و خوشمزگی غذا را مدیونشان هستیم.
مواد لازم:300 گرم فیله مرغ نگینی، ماست یک پیمانه، ادویه گرام ماسالا یک قاشق چایخوری، آبلیمو یک قاشق غذا خوری، زیره سبز دو قاشق چای خوری، پودر دارچین یک قاشق چایخوری، فلفل قرمز دو قاشق چایخوری، فلفل سیاه دو قاشق چایخوری، زنجبیل له شده یک قاشق غذا خوری، نمک بهمیزان لازم
طرز تهیه: در یک کاسه بزرگ مواد لازم برای مزه دار کردن مرغ (ماست، گرام ماسالا، آبلیمو، پودر زیره، دارچین، فلفل قرمز، فلفل سیاه، زنجبیل، نمک و مرغ) را با هم خوب مخلوط کنید. مواد را دو ساعت در یخچال بگذارید. مرغهای مزهدار را در روغن گریل کنید.
در یک ماهیتابه مقداری پیاز را به همراه سیر و فلفل تفت بدهید و سپس رب گوجه اضافه کنید و کمی تفت دهید. در ادامه خامه هم زده را هم اضافه کنید و 20 دقیقه بگذارید کمی غلیظ شود .مرغهای گریل را به سس اضافه کنید و 10 دقیقه صبر کنید تا خوب جا بیافتد. این غذا را میتوانید با نان یا برنج سرو کنید.
در این روز جذاب، خودتان را به یک غذای تند جدید مهمان کنید یا یک غذای تند و پرادویه برای خود و خانوادهتان درست کنید.