.
ادویه؛ جایگزین نمک
روز استفاده از نمک کمتر و ادویه بیشتر
امروز، روز استفاده از ادویه و سبزیجات بیشتر و نمک کمتر است. شاید در نگاه اول مهم به نظر نرسه ولی این بهترین زمان برای مشخص کردن مقدار نمکی است که در طول روز مصرف میکنید. نمک به تنهایی برای سلامت مضر نیست ولی استفاده بیش از حد آن مثل هرچیزی عواقب بدی را هم به دنبال دارد. مصرف زیاد نمک باعث افزایش فشار خون، ناراحتیهای قلبی و عروقی و بیماری های کلیوی میشود.
یک روش هوشمندانه برای استفاده کمتر از نمک، استفاده بیشتر از گیاهان و ادویهها است. با این کار شما طعم غذا را از دست نمیدهید و یک غذای بیطعم ندارید بلکه استفاده از ادویهها و سبزیجات معطر، طعم بهتری به غذا میدهد و نبود نمک را نیز حس نمیکنید.
یک راه دیگه برای طعم دار کردن غذاها، استفاده از سسهای متنوع است.
در ادامه نحوه استفاده از نمک کمتر و اینکه هر ادویه و سبزیجات را به کدام غذاها اضافه کنید را میگیم.
ادویه های جایگزین طعم نمک
پودر سیر: گوشت ، مرغ ، ماهی ، سبزیجات ، سالاد ، سوپ و خورش
مغز گردو: سبزیجات و گوشت استفاده
لیمو عمانی: انواع خورش
سماق: انواع کباب و غذاهای گوشتی
پودر پیاز: گوشت ، مرغ ، غذاهای دریایی ، سوپ و سالادها
پاپریکا: گوشت ، ماهی ، مرغ و سبزیجات
زعفران: در نان ها ، میان وعده ها ، سوپ ها ، خورش ها ، مرغ ، غذاهای دریایی ، سس ها و برنج ها
دارچین: سالادها ، سبزیجات ، نان و میان وعده ها
زیره: در گوشت و مرغ
پودر کاری: گوشت ، صدف و سبزیجات
سبزیجات جایگزین طعم نمک
ریحان: سوپ ها ، سالادها ، سبزیجات ، ماهی ها و گوشت ها
شوید: ماهی ، سوپ ، سالاد و سبزیجات
مرزنجوش: سوپ ها ، سالادها ، سبزیجات ، گوشت گاو ، ماهی و مرغ
پونه کوهی: سوپ ها ، سالادها ، سبزیجات ، گوشت و مرغ
جعفری: سالادها ، سبزیجات ، ماهی و گوشت استفاده
آویشن: سالادها ، سبزیجات ، ماهی و مرغ