سبد خرید
هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

چای بلوبری و خواص بی نظیر آن

چای بلوبری و خواص بی نظیر آن


چای یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در سراسر جهان است و نوشیدن آن در بسیاری از فرهنگ‌ها آداب ویژه‌ای دارد. چای انواع مختلفی دارد که هر کدام از آنها طعم و خواص منحصربه‌فرد خود را دارند. بسیاری از مردم صرفاً برای طعم و مزه چای می‌نوشند، اما چای بلوبری علاوه بر طعم بی‌نظیر و خاص، فواید زیادی برای سلامتی دارد.

 در این مقاله به مهم ترین خواص و فواید چای بلوبری می‌پردازیم. تا انتهای مقاله از مجله تکسو همراه ما باشید.

چای بلوبری (Blueberry tea) چیست؟ 

 

بلوبری هم به‌صورت میوه تازه مصرف می‌شود و هم به‌صورت چای و میوه خشک. افرادی که به‌دنبال طعمی متفاوت و جدید هستند، چای بلوبری یک پیشنهاد مناسب برای آن‌ها است. چای بلوبری از قسمت‌های مختلف گیاه از جمله میوه، برگ و ساقه آن تهیه می‌شود که حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلفی است. بلوبری به دلیل دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی قوی، به یکی از محبوب‌ترین میوه‌ها در دهه‌های اخیر تبدیل شده است و تأثیر بسیار مثبتی بر سلامت بدن دارد. گیاه بلوبری بومی آمریکای شمالی است، اما نزدیک به یک قرن پیش در اروپا نیز گسترش یافته و در حال حاضر در بیشتر نقاط جهان کشت می‌شوند. 

 

خواص چای بلوبری

فواید چای بلوبری

بلوبری مملو از آنتی اکسیدان‌ها، مواد معدنی از قبیل فیبر، کلسیم، پتاسیم، منگنز، روی و آهن و ویتامین‌های A،B ،C K است که به سلامت فرد کمک می‌کند. در ادامه این مقاله به خواص مهم و بی‌نظیر آن می‌پردازیم: 

 

خواص چای بلوبری

  • تقویت سیستم ایمنی بدن

طبق تحقیقاتی که در سال 2009 انجام شده، بلوبری (تمشک آبی) 31 برابر بیشتر از سایر تمشک‌ها حاوی پلی‌فنول‌های آنتی‌اکسیدانی(antioxidant)  و آنتوسیانین (Anthocyanin) هستند. آنتوسیانین موجود در چای بلوبری باعث تقویت بیشتر سیستم ایمنی بدن می‌شود.

همچنین بلوبری حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که با تحریک رشد گلبول‌های سفید، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به جلوگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می‌کند.  

  • بهبود بیماری های عصبی 

مطالعه دیگری در سال 2013 نشان داد که چای بلوبری به دلیل دارا بودن آنتی‌اکسیدان می‌تواند به پیشگیری و بهبود بیماری‌های عصبی از قبیل پارکینسون و آلزایمر کمک کند. بلوبری حافظه فرد را بهبود بخشیده و از زوال عقل و آگاهی که با افزایش سن رخ می‌دهد و همچنین از تشکیل پلاک در مغز جلوگیری می‌کند.

  • خاصیت ضدالتهابی 

مطالعه ای در سال 2013 نشان داد آنتی‌اکسیدان اسیدگالیک موجود در چای بلوبری، دارای خاصیت ضدالتهابی است. علاوه بر این پلی‌فنول‌های (polyphenols) موجود در بلوبری به دلیل دارا بودن خواص ضدالتهابی، درد و التهاب ناشی از آرتروز و درد مفاصل را بهبود می‌بخشد.

  • بهبود سلامت قلب

سطوح بالای پتاسیم در بلوبری، این چای را به یک نوشیدنی سالم برای قلب تبدیل می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که پتاسیم کافی در رژیم غذایی می‌تواند به پیشگیری از بیماری قلبی کمک کند و ممکن است خطر تصلب شرایین، سکته مغزی و حمله قلبی را کاهش دهد. از طرفی دیگر پروآنتوسیانیدین موجود در چای بلوبری، از ابتلا به بیماری قلبی پیشگیری می‌کند. نوشیدن چای بلوبری راهی آسان برای افزودن پتاسیم به رژیم غذایی بدون افزودن چربی، کربوهیدرات (carbohydrates) یا قند موجود در سایر غذاهای غنی از پتاسیم است.

 

خواص چای بلوبری

  • بهبود گوارش 

اسید گالیک یک آنتی اکسیدان طبیعی در بلوبری است که می تواند التهاب را در سراسر بدن از جمله معده کاهش دهد. با کمک به تعادل مجدد سطوح باکتریایی در روده، می تواند هضم را بهینه کرده و همچنین علائم یبوست، نفخ و اسهال را کاهش می‌دهد.

  • کاهش چربی خون 

بلوبری با کاهش تری گلیسرید (Triglycerides) و کلسترول بد خون (LDL) به پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی کمک می‌کند. 

  • کاهش فشار خون  (Blood Pressure)

حفظ سطح سدیم پایین برای حفظ فشار خون در سطح نرمال ضروری است. بلوبری فاقد سدیم است که عملکرد رگ‌های خونی را بهبود بخشیده و فشار خون بالا که یکی از عوامل اصلی بیماری های قلبی است را کاهش می‌دهد. همچنین پتاسیم، آنتی اکسیدان ها و آنتوسیانین موجود در بلوبری باعث کاهش فشار خون بالا می‌شود.

  • آلرژی 

مطالعات نشان می‌دهد که بلوبری می‌تواند به علائم حملات آلرژیک و التهاب مرتبط با این علائم کمک کند.

 

خواص میوه بلوبری

  • سرطان 

آسیب اکسیداتیو DNA بخشی اجتناب ناپذیر از زندگی روزمره است. آسیب DNA نقش مهمی در ایجاد پیری زودرس و بیماری‌هایی مانند سرطان دارد. اسید گالیک و سایر آنتی اکسیدان‌های موجود در چای بلوبری می‌تواند از تجمع رادیکال‌های آزاد در بدن جلوگیری کند و علاوه بر ترمیم آسیب‌های ناشی از  جهش در DNA، به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند.

  • دیابت (Diabetes)

مطالعه ای در مجله آمریکایی تغذیه بالینی نشان داده که چای بلوبری به دلیل دارا بودن میزان بالای آنتی‌اکسیدان می‌تواند از دیابت نوع 2 پیشگیری کرده و قند خون را کاهش دهد.

  • بهبود بیماری های کبد 

بلوبری به دلیل دارا بودن آنتوسیانین از تشکیل فیبروز و بافت اسکار در کبد جلوگیری کرده و به بازسازی سلول‌های کبدی کمک می‌کند. همچنین چای بلوبری با جلوگیری از تکثیر ویروس به پیشگیری و بهبود هپاتیت C و سایر بیماری‌های کبد نیز کمک می‌کند.

  • تقویت و بهبود بینایی

چای بلوبری می‌تواند به جلوگیری از بیماری‌های چشم نظیر دژنراسیون ماکولا، گلوکوم و آب مروارید کمک کند. ویتامین A موجود در چای بلوبری با خاصیت آنتی‌اکسیدانی می‌تواند به محافظت و تقویت بینایی کمک کند.

 

خواص چای بلوبری

  • بهبود عملکرد دستگاه گوارش

اسید گالیک موجود در بلوبری یک آنتی اکسیدان طبیعی است که می‌تواند التهاب را در سراسر بدن از جمله معده کاهش دهد. این ماده موجب بهبود علائمی از جمله حالت تهوع، گرفتگی عضلات، نفخ و یبوست شده و با متعادل کردن میزان باکتری‌های مفید در روده، اسهال را کاهش می‌دهد. علاوه بر این بلوبری به دلیل دارا بودن فیبر به پیشگیری از یبوست و بهبود عملکرد دستگاه گوارشی کمک می‌کند.

  • عفونت های دستگاه ادراری و بیماری های کلیوی 

چای بلوبری به عنوان یک ادرارآور به پاکسازی سموم از بدن کمک می‌کند. چای بلوبری برای پیشگیری و بهبود عفونت دستگاه ادراری (UTI) بسیارمناسب است. اسید الاجیک و هیپوریک موجود در این چای، با افزایش اسیدیته ادرار به سم‌زدایی دیواره‌های مثانه کمک کرده و از چسبیدن باکتری‌ها به دیواره‌های مثانه جلوگیری می‌کند.

  • سلامت باروری زنان

بلوبری به بهبود فیبروم‌ها، گرفتگی عضلات، سندرم پیش از قاعدگی (PMS) کمک می‌کند و به‌طور کلی موجب سلامت سیستم تولید مثل بانوان می‌گردد.  

  • بهبود تراکم استخوان 

در برخی از مطالعات، مصرف چای بلوبری با افزایش تراکم استخوان و کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان ارتباط مثبتی داشته است. مواد معدنی موجود در بلوبری از قبیل آهن، منگنز، کلسیم و ویتامین K موجب حفظ ساختار و استحکام استخوان‌ها می‌شود. از طرفی دیگر ویتامین K موجود در چای بلوبری با افزایش جذب کلسیم به تراکم استخوان نیز کمک می‌کند.

  • بهبود گردش خون 

بلوبری حاوی میزان بالایی آهن است. آهن یکی از اجزای اصلی گلبول‌های قرمز است که سبب اکسیژن‌رسانی بیشتر به اندام‌های بدن و بافت‌هایی که نیاز به ترمیم یا رشد مجدد دارند، می‌گردد. بهبود گردش خون همچنین می‌تواند سطح انرژی را افزایش دهد و از علائم کم‌خونی جلوگیری کند. 

 

خواص چای بلوبری

کلام آخر

آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی موجود در بلوبری، چای بلوبری را به یکی از سالم‌ترین نوشیدنی‌های موجود تبدیل می‌کند.

نوشیدن چای بلوبری برای افرادی که علائم آب مروارید، نقص سیستم ایمنی، زوال عقل، آلزایمر، عفونت کلیه، چربی و فشار خون بالا، پوکی استخوان، کمبود مواد مغذی و کم خونی و ... را تجربه می‌کنند، می‌تواند انتخاب درستی باشد.

اگر تا به حال طعم بلوبری را نچشیده اید، نگران نباشید. یک تجربه هیجان انگیز با چای بلوبری تکسو در انتظار شماست. چای بلوبری تکسو یکی از خوش‌طعم‌ترین و پرطرفدار‌ترین چای‌های کیسه‌ای است. این چای علاوه بر طعم متفاوت و دلپذیری که دارد، از خواص بی‌شماری نیز بهره‌مند است. چای کیسه‌ای بلوبری تکسو ترکیبی از چای سیاه و بلوبری است و در کیسه‌های لفافدار با استانداردهای روز دنیا بسته‌بندی می‌شود.

 

برای تهیه این چای متفاوت و پرخاصیت به چای بلوبری تکسو مراجعه کنید.

 

نظر خود را وارد نمایید.
*
نظرات
1399/3/6 14:07
امیدوارم که محصولات تکسو همیشه با همین کیفیت عالی عرضه بشه و مشاوران بتونن مثل همیشه سربلند و با اعتماد و با انگیزه بیشتری کار کنن 👌👍
1401/8/22 10:45
سلام و وقت بخیر به عوامل تکسو . چون مهم بود میگم
ی خدا قوت بی نظیر به مسئولین گرام،
شایدمدت زیادی نیست از آشناییم با محصولات تکسو اما اگه غلو نباشه میتونم بگم کم نظیرن

دوستشون دارم و حال دلم باهاشون خوبه
1401/9/14 19:03
واقعاطعم بی نظیری را تجربه کردم