عسل اسطوخودوس
معرفی محصول
عسل اسطوخودوس تکسو ، از دسته عسل های تک گرده ای بوده و از شهد گل اسطوخودوس واقع در مزارع بیرجند – خراسان جنوبی تهیه شده است . زمان برداشت آن در اواخر تابستان و یا اوایل پاییز انجام می گیرد و با استانداردهای روز دنیا بستهبندی و عرضه می شود .
ترکیبات
روش مصرف
میزان مصرف آن در حالت طبیعی برای بزرگسالان روزانه ۵۰-۷۰ گرم و برای کودکان بالای شش سال روزانه ۲۰-۳۰ گرم است.
درصورت مشکل خاص درونی و یا وجود حساسیت قبل از مصرف با پزشک متخصص مشورت شود .
نحوه نگهداری
در جای خشک و خارج از یخچال نگهداری شود.
******
تاریخچه گیاه اسطوخودوس
نام علمی : Lavandula
نام انگلیسی: Lavender
کلمه اسطوخودوس از ریشه لاتینlavare" " گرفته شده است که در لغت به معنای "شستن" است. اسطوخودوس در چندین منطقه از جمله ایران باستان، یونان و روم به عنوان افزودنی حمام تبدیل شد. این فرهنگ ها معتقد بودند که اسطوخودوس به پاکسازی بدن و ذهن کمک می کند. دوران گلدهی این گیاه با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه از اواخر بهار تا شهریور ماه است.
فواید گیاه اسطوخودوس
فواید عسل
سایر توضیحات
شکرک عسل : عسل به دلیل خواص فیزیکی خود به سمت تبلور طبیعی گرایش پیدا می کند، زیرا محلول قندی فوق اشباع است. عسل عمدتاً از دو قند طبیعی فروکتوز و گلوکز تشکیل شده است. کاهش دما منجر به افزایش آنزیم دیاستاز میگردد که عامل اصلی شکرک زدن عسل می باشد.
رنگ و طعم عسل : رنگ عسل از زرد روشن تا قرمز تیره متغیر می باشد ، مناطق جغرافیایی ، شرایط آب و هوایی و گیاهی که زنبور از شهد آن تغذیه کرده است در رنگ و طعم نهایی عسل تاثیر می گذارد که این مورد می تواند در برداشت های مختلف عسل منجر به تفاوت در رنگ آن شود .
منابع