ادویهها یکی از مهمترین اجزای غذاها و خوراکیها هستند. با چاشنیها میتوانید یک غذای کاملا معمولی را به غذایی فوقالعاده خوشمزه تبدیل کنید. پخت و پز روی کره زمین تاریخچهای کهن دارد . یکی از رایجترین سوالها در مورد ادویهها، چگونگی نگهداری از این محصولات است.
نکاتی مهم در نگهداری ادویه جات
برخی تصور میکنند که ادویهجات هیچ گاه خراب نمیشوند و نیاز به روش خاصی برای نگهداری ندارند. در صورتیکه این تصور اشتباه است. سبزی و ادویه جات نیز نیاز به روشهای خاصی برای نگهداری دارند و طول عمری دارند و پس از آن خواص خود را از دست داده و خراب و غیرقابل استفاده میشوند.
نگهداری ادویه جات به دور از حرارت و گرما
برای اینکه بتوانیم ادویه جات را سالم نگه داریم و عمر استفاده از آنها را بالا ببریم بهتر است در جایی خشک و خنک نگهداری کنیم. مثلا قرار دادن آنها کنار پنجرهای که در معرض نور خورشید و حرارت است کار خوبی نیست. نور و حرارت خیلی زود ادویهجات را از بین میبرد.
ظروف تمیز
ادویهجات را در ظرفی تمیز، خشک و در بسته نگهداری کنید. اگر ظرف شیشهای است و نور از آن عبور میکند، اشکالی ندارد. اما توجه داشته باشید که در این صورت ظرف را باید حتما در کابینت یا کمدی تاریک نگهداری کنید. لازم است بدانید نباید ادویهها را در یخچال نگهداری نکنید.
تاریخ انقضای ادویه جات
ادویههایی که خوب خشک و پودر شده باشند، مانند دارچین، زردچوبه و ... حدود دو تا سه سال میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند و عطر و طعم اولیه خود را حفظ کنند. سبزی جات خورد شده نیز همین حدود دوام خواهند داشت. ادویهجاتی که دیگر عطر و طعمی ندارند، یعنی کهنه شده و باید دور ریخته شوند. اما اگر ادویههایی مانند فلفل سیاه یا دارچین به همان شکل چوبی خود خشک و نگهداری شوند، طول عمر و دوامشان از حالت پودری نیز بیشتر شده و تا دو برابر افزایش خواهد یافت.
با مراجعه به وبسایت تکسو، میتوانید آخرین اطلاعات محصولات ادویه و چاشنی را مطالعه نمایید. در ادامه بهطور مختصر با ادویههای پایه محصولات تکسو آشنا میشویم.
هل سبز، پودر دارچین، زردچوبه، گرد لیمو، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زیره سبز، پودر زنجبیل و پودر فلفل پاپریکا.